beats by dre cheap

Vijesti iz budućnosti part II


17.09.2028Danas je održana ceremonija povodom izgradnje novih 30 kilometara autoputa koju je otvorio Nedžad 'sve po zakonu' Branković II.

Branković Jr. je ovom prilikom izjavio kako je ovo mali korak za Bosnu ali veliki za autoput i kako treba da se izgradi još samo 300 kilometara puta da bi koridor Vc postao potpuno funkcionalan.

Branković II je također izjavio da će autoput postati turistička atrakcija jer su prije dvadeset godina napravljeni automobili koji lete tako da su asfaltirani putevi prava rijetkost u svijetu. Ceremoniju je zatvorila grupa ljubitelja oldtimera iz Njemačke koji su samo za ovu priliku avionima dovukli svoje Golfove 5 i 6 i time uljepšali dan svim ljubiteljima asfalta i oktanskih isparenja.27.11.2031

 

Odbor za državna obilježja koji je formirala kantonalna komisija pri Ministarstvu Za Zastave, Himne I Tako To danas je objavio finalnu verziju himne i zastave koja će ponosno predstavljati našu uber uređenu i prosperitetnu zemlju. Prema riječima Zije Valentina, jednog od članova Odbora, zastava je pažljivo birana četiri godine i u najboljem svjetlu predstavlja našu državu. Tri štipaljke različitih boja simboliziraju šarenilo i multikulturalnost nacionalnih grupacija a trava kao pozadina zastave nas podsjeća na to da živimo u zemlji ratara.

Na pitanje novinara zašto na zastavi nema nacionalnih manjina poput Jevreja, Roma i Bosanaca, gospodin Valentino je odgovorio: 'Pa tu su u travi - samo ih je u tako malom broju da se praktično ne vide'.

Što se tiče himne, rečeno nam je da je skladana/komponovana punih šest godina - svaka strofa se pomno pripremala godinu dana i vodilo se računa o tome da sve tri strane budu zadovoljne krajnjim ishodom, što na kraju nije postignuto ali je himna usvojena pro forme radi učmarivanja u Evropske integracije. Tekst himne prenosimo u cijelosti:


Divno nam je ovdje
Nikom nije vako
Od sreće bi svak od nas
Povazdan plako

Površina kvadrata nad
hipotenuzom Bošnjaka
Jednaka je zbiru kvadrata
Srba i Hrvata

O Dejtonska tvorevino
ni Srbima nisi mrska
kada je u tebi napredna
Republika Srpska

Lijepa naša domovino
Bošnjaci su ummet tvoj
U vjeri i na zemlji svojoj
na livadi muslimanskoj

Bosno i Hercegovino
ne boj se godine posne
dok se za tebe brinu
Hrvati Herceg-Bosne

Mila naša majko
sjebala te demokratija
Nek ti je Bog na pomoći,
Ko sve tobom upravljaŠvancvald Klinik v 3.0
http://segamega.blogger.ba
23/03/2009 00:13